Sirsana hoofdstand

Sirsasana (hoofdstand), wordt de koning van alle houdingen genoemd.

Door het regelmatig oefenen van de hoofdstand zorgt ervoor, dat gezond zuiver bloed door de hersencellen stroomt. Dit verjongt ze, zodat de denkkracht toeneemt en de gedachten helderder worden. De hoofdstand zorgt voor de juiste bloedtoevoer naar de hypofyse (hormoonklier) en de pijnappelklier in de hersenen. Onze groei, gezondheid en vitaliteit hangen af van het juiste functioneren van deze twee klieren.

Mensen die lijden aan slapeloosheid, gebrek aan levenskracht hebben, zijn hersteld na regelmatige en juiste oefeningen van deze kopstand, en zijn bronnen van energie geworden.

De longen worden sterker, minder gauw last van verkoudheid, hoesten, hartkloppingen en voor mensen die aan verstoppingen van de darmen lijden. 

Door regelmatig te oefenen van de hoofdstand, wordt het lichaam gezond en sterker. Het  hemoglobine- gehalte van het bloed wordt aanmerkelijk verhoogd. Het hele lichaam wordt verfrist en geregenereerd door de krachtige bloedcirculatie en door de verwijdering van giftige afvalstoffen. Alle lichaamsfuncties worden hierdoor versterkt en verfrist. Deze yogahouding geeft rust in het hoofd en het denken gedisciplineerd.

Tijdens mijn yogalessen leer je hoe je de hoofdstand, stap voor stap kunt gaan uitoefenen. 

Zelf sta ik regelmatig op mijn hoofd, dit geeft mij rust, evenwicht en zelfvertrouwen en vind het plezierig om te doen. Deze krachtige oefening is geen kunstje, een goede uitvoering vereist veel training en is zeker niet voor iedereen geschikt. De uitvoering van de houding dient als het ware vanzelf te gaan en zonder al te grote inspanning.